Fietspositiemetingen & fietsbewegingsanalyse

Zadeldrukmeting
Zadeldrukmeting

Zadeldrukmeting

Bij een zadeldrukmeting wordt de druk op het zadel gemeten. Hierbij kun je vast stellen hoe deze druk verdeeld is over het zadeloppervlak, maar ook of er sprake is van piekdruk of onderdruk. Je kunt zelfs zien hoe deze druk varieert tijdens de cyclische beweging terwijl je fietst.
Dit is een mooi middel om te gebruiken bij zadelpijn of zitvlakklachten zoals een doof gevoel, tintelingen, schuurplekken of huidbeschadiging op/rond het zitvlak.
Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals gewicht van de fietser, duur van de belasting, oppervlakte/vorm/materiaal van het zadel , de anatomie van de fietser en niet in de laatste plaats ook de fietspositie van de fietser.

Omdat deze laatste factor een significante rol speelt adviseren wij bij zadelpijn altijd eerst een dynamische fietsmeting te doen. Middels onze fietsmetingen kunnen wij het gros van deze klachten nl. oplossen dan wel flink verminderen. Door de fietser uitgebalanceerd op zijn fiets te zetten oefen je namelijk veel invloed uit op de manier waarop de fietser zit en beweegt. Hierbij is vaak het verdelen van de druk het sleutelbegrip. Vanuit de 3 contactpunten (pedaal, stuur en zadel) wordt de druk dan geoptimaliseerd.
Onze ervaring is dat het gros van de gevallen dan verholpen is.
De combinatie van dynamische bikefitting + zadeldrukmeting is dan de ideale aanvliegroute om alle factoren in kaart te brengen en te beïnvloeden.

Duur van een dynamische PLUS-meting: 3 uur
Kosten: €295

Een ‘losse’ zadeldrukmeting doen wij dus bij voorkeur alleen bij fietsers die bij ons al een bikefit gedaan hebben.

Duur 'losse' zadeldrukmeting: 1,5 uur
Kosten: €160 


Direct afspraak maken