Fietspositiemetingen & fietsbewegingsanalyse

Fietsmetingen
Fietsmetingen

Fietsmetingen

Er zijn verschillende soorten fietsmetingen mogelijk. Afhankelijk van het type fiets, de doelstellingen van de fietser, de eventuele lichamelijke bijzonderheden en persoonlijke wensen en aandachtspunten. Deze variabelen zullen uiteindelijk resulteren in een zeer nauwkeurige en persoonlijke fietsinstelling.

We maken gebruik van 2 meetsystemen. Bikefitting.com heeft de afgelopen 2 decenia zijn stempel in de breedtesport wel gedrukt en vormt voor ons de ideale combinatie met het amerikaanse Retül dat gespecialiseerd is in dynamische 3D metingen en z'n sporen verdiend in het profpeloton.
Met de mogelijkheden binnen dit totaalconcept kunnen wij voor iedereen een passende benadering vinden. Statisch of dynamisch, professional of recreant, voor MTB, cyclocrosser, race-, tijdrit- of trekkingfiets. 

Onze kennis vanuit de fysiologie, anatomie en pathologie geeft inzicht in de eventuele bijzonderheden zoals pijnklachten aan voeten, knieën, rug of nek. Middels een uitgebreid intakegesprek en een lichamelijk onderzoek krijgen wij een indruk over deze kant van de zaak. U krijgt van ons alle relevante informatie m.b.t. bijzonderheden, diagnoses of verder advies inzake behandeling in deze.
Asymmetriën in statiek of in de fietsbeweging kunnen wij zonodig, corrigeren.

In overleg met u doen wij, voor zover mogelijk, direct, de positie-aanpassingen aan uw fiets. Afsluitend ontvangt u een persoonlijk rapport met de metingen, wijzigingen en adviezen.