Fietspositiemetingen & fietsbewegingsanalyse

Blessures voorkomen
Blessures voorkomen

Blessures voorkomen

We zien veel mensen de keus voor een bikefit maken op het moment dat er sprake is van lichamelijke klachten tijdens of na het fietsen. Dit is natuurlijk een duidelijke aanwijzing dat er iets niet helemaal goed gaat.
De grote vraag is dan altijd ontstaat deze blessure door het fietsen zelf of was de kwaal al aanwezig en wordt hij getriggerd door het fietsen. In het laatste geval is er namelijk al een klachtenreden in het lichaam. De manier of mate van belasten tijdens het fietsen is dan de olie op het vuur en zal zich uitten in de klacht. Het analyseren van deze problematiek is belangrijk voor de uiteindelijke oplossing.

Als fysiotherapeut/manueel therapeut kunnen wij met onze kennis vanuit de fysiologie, anatomie en pathologie, inzicht verkrijgen in de fysieke situatie van de sporter. Met het analyseren van alle factoren die spelen (fysiek en materiaal) kan vervolgens de weg naar volledig herstel ingezet gaan worden.

De kant van het materiaal (fietsafstelling, schoenplaatafstelling) wordt binnen de fietsmeting verzorgd. Voor oplossingen en behandeling van de fysieke situatie kunnen wij zelf zorgdragen vanuit de aan Velometric gekoppelde praktijk voor fysiotherapie/manuele therapie.
Onze inzet is altijd gericht op het concreet en gericht helpen. Problemen zijn er om opgelost te worden!